اخبار پزشکی

ساخت وبلاگ

ایمپلنت دندان هم می‌تواند دارای عوارضی باشد که داشتن اطلاعاتی در مورد آنها می‌تواند در کاهش این عوارض نقش اساسی داشته باشد. در طی درمان ایمپلنت شاهد عوارضی هستیم که در حدود سه هفته تا شش ماه پس از بروز آن، درمان می‌شود. بیشتر عوارض ایمپلنت قابل برگشت و طبیعی است. در اینجا به مواردی از عوارض این کار اشاره می‌کنیم.

  • عوارض جانبی، خفیف و موقتی که شامل تورم و احساس ناخوشایند در اطراف دندان ایمپلنت شده است.
  • یکی از عوارضی که ممکن است بعد از هر جراحی اتفاق بیفتد خونریزی و واکنش به داروی بی حسی و یا بیهوشی است.
  • در صورت ادغام نشدن درست با استخوان فک ایمپلنت ممکن است شل شود.
  • احتمال صدمه دیدن رشته‌های عصبی وجود دارد.
  • احتمال شکستن بدنه ایمپلنت که این مورد بسیار نادر بوده ولی غیر ممکن نیست چرا که در اثر فشار زیاد ممکن است بدنه ایمپلنت دچار شکستگی شود.
  • ایمپلنت به شکلی ساخته شده که مثل دندان های طبیعی به نظر می رسد و طبیعی ترین گزینه برای پر کردن جای خالی دندان است.  
  • در شرایطی که دندان مدت زیادی است که از دست رفته و جای آن خالی مانده است ، لثه و استخوان زیر آن تحلیل رفته و احتمالا برای کاشت ایمپلنت شرایط مناسبی ندارد. ایمپلنت همانند دندان طبیعی بوده و نیازی به مراقبت ‌های ویژه ندارد. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ایمپلنت درست همانند دندان طبیعی است.

روش های جایگزین کاشت دندان بجای ایمپلنت

با این که ایمپلنت های دندانی درمانی برای بیمارانی هستند که دندان هایشان را از دست داده اند، اما ممکن است برای همه مناسب نباشد. زیرا که احتما اینکه بیماران به دلایل مختلف، قادر به دریافت ایمپلنت های دندانی نباشند وجود دارد.

دندان مصنوعی یک گزینه دندانپزشکی ترمیم کننده قابل برداشت برای کسانی که تقریبا تمام دندان های طبیعی خود را از دست داده اند در مقایسه با ایمپلنت دندان هزینه دندان مصنوعی خیلی کمتر است.

برای افرادی که چندین دندان طبیعی خود از دست داده اند، دندان های مصنوعی جزئی قابل برداشت، جایگزین مناسب ایمپلنت دندانی هستند. بریج ها که دندان مصنوعی ثابت نامیده می شوند، توسط تاج پشتیبانی می شوند و به دندان های طبیعی در هر دو طرف شکاف متصل می شوند.

اطلاعات بیشتر در مجله آنلاین ژاله ایمپلنت

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 121 تاريخ : جمعه 25 شهريور 1401 ساعت: 22:34

هدف از درمان آبسه دندان از بین بردن عفونت موجود و جلوگیری از بروز عوارض احتمالی در آینده است. به همین منظور مهمترین درمان های عفونت دندان ناشی از آبسه ها عبارتند از:

برش و تخلیه آبسه دندان

دندانپزشک شما یک برش کوچک در پوسته آبسه ایجاد می کند تا چرک را تخلیه کند. این برش با تیغ جراحی انجام می شود و تمام چرک داخل آبسه به طور کامل تخلیه خواهد شد. این معمول ترین روش درمان آبسه در دندانپزشکی است.

آنتی بیوتیک درمانی

در صورت تخلیه آبسه، برای از بین بردن کامل باکتری ها و عفونت باقی مانده، دندانپزشک ممکن است برای شما آنتی بیوتیک تجویز کند.

درمان ریشه دندان (عصب کشی دندان)

درمان ریشه یا عصب کشی دندان رایج ترین درمان برای آبسه های پر اپیکال است. این آبسه ها به دلیل عفونت پالپ در ریشه دندان ایجاد می شوند بنابراین برای درمان آن ها باید عصب کشی یا درمان ریشه صورت بگیرد. طی عصب کشی دندان، پالپ آلوده برداشته شده و به جای آن مواد پر کننده دندانپزشکی قرار داده می شود.

کشیدن دندان

گاهی اوقات اگر درمان آبسه انجام نشود یا به تعویق بی افتد احتمال عفونت دندان و یا لق شدن آن بالا می رود. در چنین مواقعی دندان باید کشیده شود زیرا نمی توان دندان را نجات داد.

درمان خانگی آبسه دندان چیست؟

ما همیشه سعی می کنیم که با کمک روش های اصولی دندانپزشکی به از بین بردن و درمان کامل آبسه ها کمک کنیم. اما تا زمان مراجعه به دندانپزشک می توان روش های خانگی ایمن را نیز امتحان کرد.

شستشوی دهان با آب نمک ولرم

اگر به دنبال یک روش ساده، بی خطر و موثر برای کاهش موقت درد آبسه دندان هستید آب نمک را امتحان کنید

جوش شیرین

جوش شیرین به راحتی در هر خانه ای در دسترس است و یک گزینه ارزان برای درمان آبسه دندان است. جوش شیرین می تواند پلاک دندانی را از بین برده و به کاهش باکتری های بد داخل دهان نیز کمک کند.

کمپرس سرد

کمپرس سرد همیشه یکی از درمان های جانبی دندان درد و یا بیشتر مشکلات دهان و دندان است. این کمپرس به افزایش جریان خون، کاهش درد و فروکش کردن تورم کمک زیادی می کند.

چای شنبلیله

گیاه شنبلیله مانند بسیاری از گیاهان هم تیره خود دارای خواص ضد باکتریایی است و از قدیم برای بهبود زخم ها و یا کاهش اثر التهابات بدن مورد استفاده قرار میگرفته است.

اسانس میخک

اسانس میخک از قدیمی ترین روش های کاهش دندان درد بوده و هست. میخک به دلیل داشتن خواص آنتی باکتریال و ضد التهابی واقعا برای بسیاری از مشکلات دهان و دندان مفید است

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 105 تاريخ : سه شنبه 8 شهريور 1401 ساعت: 0:30

عصب کشی دندان ممکن است بنا به دلایل زیر انجام داده شود:

پوسیدگی شدید دندان

اگر پوسیدگی درمان نشده دندان داشته باشید، به مرور زمان این پوسیدگی گسترش یافته و به بخش نرم دندان یا کانال ریشه دندان نفوذ می کندپوسیدگی در پالپ دندان باعث عفونی و آلوده شدن ریشه ها می شود.

شکستگی یا ترک خوردگی دندان

شکستگی دندان می تواند در اثر آسیب دیدگی، ساییدن دندان (دندان قروچه) یا تحلیل مینای دندان ایجاد شوند و به پالپ نیز آسیب بزند یا باعث عفونت آن شود.

عفونت لثه

وقتی لثه اطراف دندان آلوده می شود، احتمال اینکه باکتری به ریشه دندان شما برسد، وجود دارد.

آسیب دیدگی قبلی دندان

پس از یک تصادف، آسیب یا صدمه قبلی ممکن است بافت نرم داخل دندان دچار آسیب شده و از بین برود. در این شرایط درمان کانال ریشه، دندان را به عملکرد مناسب خود باز می گرداند.

پر کردن حفره های بزرگ

دندان هایی که به علت پوسیدگی حفره بزرگ دارند بیشتر در معرض عفونت و آسیب قرار دارند. به همین دلیل حین پر کردن آن ها ممکن است عصب کشی دندان نیز صورت بگیرید تا از بروز عفونت جلوگیری شود.

از کجا متوجه شوم که دندان من نیاز به عصب کشی یا درمان ریشه دارد؟

چنانچه هر کدام از موارد زیر در خصوص دندان شما وجود دارد احتمالا باید برای انجام عصب کشی دندان یه یک دندانپزشک مراجعه کنید:

  • حفره و پوسیدگی عمیق دندان
  • دندان درد شدید که بعد از جویدن یا هنگامی که به دندان ها فشار وارد می شود افزایش میابد
  • حساسیت دندان به مواد گرم یا سرد
  • تورم و حساسیت لثه در نزدیکی دندان آلوده به همراه بوی بد دهان
  • تغییر رنگ دندان و لثه (لثه های تیره نزدیک دندان آلوده)
  • آبسه دندان (تورم کوچک و جوش مانند سفید رنگ نزدیک ریشه دندان)
اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 110 تاريخ : سه شنبه 8 شهريور 1401 ساعت: 0:30

بی شک برای اکثر افراد فکر کشیدن دندان برای دندان های دائمی می تواند بسیار ترسناک باشد. بسیاری از بیماران درمان ارتودنسی را به دلیل اینکه باید دندان کشیده شود، انجام نمی دهند و رد می کنند یا حتی بعضی می‌گویند که متخصص ارتودنسی من گفته که من مجبور به کشیدن دندان نیستم یا پزشک دیگری گفته که من میتوانم از بریس ها و ارتودنسی هایی که خیلی سریع کار صاف کردن دندان را انجام می دهند استفاده کنم. پس نیازی به این نیست که دندان هایم را بکشم.

مسلماً این جملاتی است که افراد فقط به گوششان خورده؛ ولی در عمل با آنها مواجه نشده اند و می توان گفت که کاملاً غلط هستند. مطمئناً پزشک ارتودنتیست در صورتی که کاملاً در کارش حرفه ‌ای باشد، می داند که تا زمانی که احتیاج شدیدی به کشیدن دندان نداشته باشند، ارتودنسی بدون کشیدن دندان برای افراد انجام می دهند. حتی اگر کوچکترین شانس وجود داشته باشد که بدون کشیدن دندان مشکلات دندانی را حل کنند و دندان های صاف به وجود بیاورند؛ اما مواردی هم وجود دارد که پزشک ارتودنتیست مجبور است حداقل یک دندان را بکشد.

در چه مواردی نمی توان ارتودنسی بدون کشیدن دندان را انجام داد؟

  • افرادی که مشکل شلوغی بیش از حد دندان در فک شان دارند
  • افرادی که دندان های بیرون زده دارند
  • افرادی که دندان های شلوغ دارند
  • افرادی که رشد غیر طبیعی دندان دارند
  • افرادی که فک کوچکی دارند

گرفتن مشاور از متخصص ارتودنسی

هنگامی که برای مشاوره اولیه به یک متخصص ارتودنسی مراجعه می‌کنید، او در مورد دوره درمانی و نحوه برطرف کردن مشکل با شما صحبت می ‌کند و توصیه‌ هایی را به شما می کند. در برخی موارد ممکن است این توصیه ها شامل انتخاب روش درمانی ارتودنسی بدون کشیدن دندان نشود و شما مجبور به کشیدن دندان تان شوید. زیرا اگر در مواردی دندان های شما برداشته نشود، باعث می شود که دندان های دیگر از موقعیت درست خودشان خارج شوند و یا شما دندان های اضافی در جلو یا بالای دندان های دیگر داشته باشید که اصلاً وجودشان باعث آسیب بیشتر به دندانه های دیگرتان شود.

همچنین متخصصان ارتودنسی سعی می‌ کنند تا جایی ممکن است، از کشیدن دندان خودداری کنند؛ اما اگر ناهنجاری شدید در دندان های شما وجود داشته باشد، برداشتن یک یا چند دندان ضروری می باشد.

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 139 تاريخ : دوشنبه 24 مرداد 1401 ساعت: 18:37

اگر زمانی که باردار هستید (هر هر ماه از حاملگی خود) دندان دردی تجربه می کنید که به این سادگی ها تسکین پیدا نمی کند و ادامه دار است بهتر است که به یک مرکز دندانپزشکی بارداری مراجعه کنید.

طی یک جلسه ویزیت دندانپزشک علت دندان درد در بارداری شما را تشخیص می دهد. اگر با معیاینه فیزیکی و مشاهده، دندانپزشک متوجه نشد علت مشکل چیست احتمالا از اشعه ایکس در شرایط محافظت شده برای تصویر برداری از دندان های شما استفاده خواهد شد.

ممکن است علت دندان درد پوسیدگی دندان یا عفونت دندان باشد. اگر چنین باشد و اوضاع هنوز پیشچیده نشده باشد ممکن است دندانپزشک برای پر کردن دندان یا عصب کشی دندان ممکن است به شما پیشنهاد مراجعه در سه ماهه  دوم بارداری را دهد.

جرمگیری دندان: هم پیشگیری و  هم درمان

جرمگیری دندان یک روش بیخطر در طول دوران بارداری هم برای پیشگیری از دندان درد در بارداری است و هم درمان. شما با این روش می توانید پلاک ها و جرم دندان خود را بردارید بدون اینکه به شما یا جنین شما آسیب وارد شود.  تمیز کردن دندان ها با این روش می تواند التهاب لثه بارداری را نیز درمان کند.

لازم به ذکتر است که به دلیل خطر ابتلا به التهاب لثه در دوران بارداری ، دندانپزشک شما حتی ممکن است در دوران بارداری جرمگیری مکرر دندان را توصیه کند.

برداشتن پلاک همچنین می تواند ناراحتی ناشی از تومورهای بارداری (رشد غیر سرطانی روی لثه) را کاهش دهد. فقط بدانید که تومور ممکن است تا بعد از زایمان برطرف نشود، و این طبیعی است.

در صورت لزوم درمان های جدی تر انجام می شود

گاهی اوقات به سبب تغییرات هورمونی ضایعاتی روی لثه ایاد می شود که با نام تومور حاملگی شناخته می شود. این تومورها ممکن است با برخورد غذا به آن ها تحریک شده و درد ایجاد کنند. در این صورت ، دندانپزشک شما ممکن است به فکر برداشتن آن ها باشد، اما باید تا سه ماهه دوم یا سوم منتظر بمانید. این روش شامل بی حسی موضعی است تا ناحیه اطراف لثه شما بی حس شود.

اگر در دوران بارداری دچار بیماری پریودنتال (التهاب و عفونت شدید لثه) شوید و دندانپزشک نتواند دندان لق شده شما را نجات دهد، کشیدن در سه ماهه دوم می تواند دندان درد در بارداری و حساسیت را متوقف کند. شما سپس می‌توانید با دندانپزشک خود در مورد گزینه‌های جایگزینی دندان مانند ایمپلنت دندان یا بریج ثابت صحبت کنید. انجام  هر دو بعد از سه ماهه دوم ایمن است. البته هزینه دندان مصنوعی یا همان بریج از هزینه ایمپلنت کمتر است.

منبع: www.zhaleimplant.ir

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 118 تاريخ : چهارشنبه 12 مرداد 1401 ساعت: 18:00

انگشتر پای ثابت تقریبا تمامی جعبه جواهرات است و محبوبیت بالایی چه در میان بانوان و چه در بین آقایان دارد. انتخاب از میان تنوع گسترده انگشترهای طلا در بازار و فروشگاه های آنلاین کار سختی به نظر می رسد. زیرا امکان دارد انگشتری که در ویترین زیبا به نظر می رسد، در انگشت شما زیبا نباشد. اما برای هر انگشت، انگشتری زیبا و مناسب وجود دارد

در اینجا به شما کمک می کنیم تا هنگام خرید انگشتر طلا انتخاب مناسبی داشته باشید.

اولین نکته: عیار انگشتر طلا

بالاترین واحد عیار 24 است. هرچه عیار انگشتر طلا بیشتر باشد، به این معنی است که درصد طلای بکار رفته در آن بیشتر است. به عنوان مثال، انگشتر طلای 10 عیار حاوی تقریبا 42٪ طلا و ماباقی آن از فلزات دیگری مانند روی، نیکل و غیره است. عیار بالا معمولا قیمت بیشتری دارد اما سختی طلا با عیار آن نسبت عکس دارد. به عبارت دیگر، طلای 18 عیار نسبت به طلای 24 عیار در برابر ضربات و فرسایش مقاوم تر است. پس اگر تنها برای سرمایه گذاری انگشتر طلا می خرید، انگشتر با عیار 24 گزینه خوبی است؛ اما اگر با هدف استفاده روزانه آن را خریداری می کنید، انگشتر طلای 18 عیار گزینه معقول تری می باشد.

فرم انگشتان

هر انگشتری که از پشت ویترین شما را جذب کند، لزوما روی انگشتانتان زیبا جلوه نخواهد کرد. به عبارت دیگر، هر نوع انگشتر مناسب یک فرم انگشت است. پس چه برای خودتان و چه در زمان خرید طلای کادویی به فرم انگشت ها دقت کنید.

انگشتر طلا مناسب انگشتان کشیده

کسانی که انگشتان کشیده ای دارند بسیار خوش شانس اند زیرا بیشتر انواع انگشتر به دست آنها می آید. انگشترهای نگین دار، پهن، انگشتر با اَشکال گرد یا بیضی روی انگشتان کشیده بسیار جذاب و باشکوه به نظر می رسند.

انگشتر طلا برای انگشتان کوتاه

انگشتر طلای مناسب انگشتان کوتاه انگشتری است که آن ها را کشیده تر نشان دهد. انگشتر با عرض کم و انگشترهایی که نگین یا سنگ آنها به شکل اشک است، می توانند برای ایجاد خطای دید موثر باشند.

انگشتر مناسب انگشتان عریض

اگر انگشتان عریضی دارید، پیشنهاد می کنیم انگشترهایی را انتخاب کنید که سنگ یا نگین های نسبتا بزرگی دارند. نگین ها و سنگ های کوچک، عریض بودن انگشتان را بیشتر نشان می دهندجدیدترین مدل های انگشتر طلا برای انگشتان عریض، انگشترهایی هستند که سنگ ها و نگین های گرد یا بیضی دارند و دور سنگ با اشکال دیگر پر شده. اشکال نامتقارن و زاویه دار نیز برای این فرم انگشت مناسب هستند.

اینها بعضی از نکات لازم هنگام خرید انگشتر طلا بود شما می توانید برای خرید گوشواره طلا یا دستبند طلا نیز نکات لازم را در نظر بگیرید تا خرید مناسبی داشته باشید.

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 146 تاريخ : پنجشنبه 23 تير 1401 ساعت: 16:36

دندان شکسته با روش های مختلفی قابل اصلاح است که دندانپزشک تلاش می‌کند با بررسی‌های لازم بهترین راهکار را پیش روی شما بگذارد:

رفع شکستگی در قسمت جلویی دندان با کامپوزیت

شکستگی دندان‌های جلویی بسیار آزاردهنده است، بخاطر اینکه عیوب دندان های جلویی هنگام صحبت کردن کاملا مشخص است. اکثر دندانپزشکان از کامپوزیت برای رفع شکستگی استفاده می‌کنند. چرا که رنگ کامپوزیت به رنگ طبیعی دندان‌ها شباهت بسیاری دارد. در این روش ابتدا کامپوزیت به دندان متصل شده و سپس ظاهر دندان شکل داده می‌شود؛ سپس با تابانیدن نور ماورابنفش به کامپوزیت، کامپوزیت واکنش نشان داده و سفت می شود. هزینه کامپوزیت دندان نسبت به روش های ترمیمی دیگر ارزان تر است.

برطرف کردن شکستگی شدید دندان با روکش

رایج‌ترین روش برای رفع شکستگی دندان استفاده از روکش دندان است که علاوه‌ بر محافظت از ساختار دندان باعث زیبایی دندان‌ هم می‌شود. همچنین هنگام جویدن غذا و وارد شدن فشار به دندان، روکش دندان مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. با توجه به انواع روکش های موجود در بازار توصیه می شود هنگام استفاده از این روش روکش سرامیکی را انتخاب کنید تا ظاهر دندان ها طبیعی تر جلوه دهد.

کانتورینگ دندان برای رفع شکستگی‌های بسیار جزئی

از کانتورینگ دندان برای شکل دادن لبه‌ها و گرد کردن دندان استفاده می‌شود. در صورتی که شکستگی جزئی و کوچک باشد؛ این روش بسیار کمک کننده است.

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان همان جایگزین دندان مصنوعی است که بعد از کشیدن دندان یا از دست رفتن دندان از این روش استفاده می شود. با ایمپلنت دندان علاوه بر رفع نازیبایی‌های دندان بیش ازحد پوسیده شاهد پیشرفت چشمگیر عملکرد دندان خواهید بود. اما چون هزینه ایمپلنت دندان کمی بالا است می توانید به جای ایمپلنت از پروتز یا همان دندان مصنوعی تکه ای استفاده کنید. قطعا هزینه دندان مصنوعی بسیار کمتر است.

پرکردن دندان

برای پر کردن دندان از مواد های مختلفی مانند کامپوزیت، آمالگام، طلا و نقره استفاده می‌شود. دلیل استفاده از مواد پرکننده یکدست شدن سطح دندان و رفع پوسیدگی‌هاست که به محض پرکردن‌ دندان شاهد برطرف شدن درد دندان خواهید بود. چراکه هنگام آسیب‌دیدگی مینای دندان، دندان نسبت به هر فشار یا حساسیتی که مثل جویدن غذا، سرما و… حساسیت نشان می دهد.

ترمیم دندان جلو

دندان جلو نسبت به دیگر دندان‌ها اهمیت بیشتری دارد. چرا که در زیبایی صورت و لبخند تاثیرگذار است و در صورت آسیب‌دیدگی باعث تضعیف اعتماد به نفس شخص می‌شود.

البته ترمیم دندانهای جلو علاوه پوسیدگی و شکستگی دلایلی دیگری نیز دارد. برخی افراد برای داشتن لبخندی جذاب و هالیوودی ، از روش های اصلاح طرح لبخند استفاده می کنند.

اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ژاله ایمپلنت

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 172 تاريخ : سه شنبه 21 تير 1401 ساعت: 0:16

حساسیت دندان وقتی رخ می دهد که عاج یا دنتین (که یک بافت متخلخل که در زیر مینای دندان است) در معرض دید قرار بگیرد. عاج دارای کانالهای میکروسکوپی به نام توبول است. این توبول ها مسیرهای حساس به درد و پر از مایع هستند.

علل حساسیت دندان کودکان

دلایل مختلفی برای حساس شدن دندان در کودکان وجود دارد که متخصصان دندانپزشکی کودکان ما در ادامه به توضیح آن ها پرداخته اند:

درآمدن یا جوانه زدن دندان های دائمی

وقتی کودک شما شروع به از دست دادن دندانهای شیری و جوانه زدن دندان های دائمی می کند، ممکن است کودک درجاتی از حساسیت دندان را تجربه کنند.

وارد شدن آسیب به دندان

زمانی که یک دندان خرد میشود یا ترک برمیدارد مینای آن دندان آسیب میبیند و عاج زیرین و حساس آن بیرون می افتد. این موضوع باعث حساس شدن دندان کوکان میشود

روشهای نادرست مسواک زدن

مسواک زدن بیش از حد یا وارد کردن فشار بیش از حد به دندان ها حین مسواک زدن اغلب منجر به تحلیل مینای دندان و فرسایش لثه می شود، که می تواند دندان های کودک شما را نسبت به گرما و سرما حساس تر کند و شما را تا مدت ها با حساسیت دندان کودکان درگیر کند.

پوسیدگی دندان و سوراخ شدن آن

 پوسیدگی دندان و حفرات یا سوراخ های دندان می توانند باعث حساسیت دندان کودکان و ناراحتی دندان شوند که به درمان سریع نیاز دارد تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری شود. ترمیم یا کشیدن دندان یکی معمول ترین روش های درمان پوسیدگی دندان است.

درمان حساسیت دندان کودکان

چه در حوزه دندانپزشکی بارداری و چه در حوزه دندانپزشکی کودکان ما چندین شیوه درمان حساسیت دندان داریم. در ادامه با برخی از این روش ها آشنا خواهید شد.

استفاده خمیردندان دندانهای ضدحساسیت

قبل از اینکه به کودک زیر 12 سال اجازه دهید از خمیردندان ضد حساسیت جهت مسواک زدن استفاده کند حتما از دندانپزشک کودکان خود مشورت بگیرید.

انجام درمان های ترمیمی

هرگونه آسیب به دندانهای کودک شما، از جمله ترک برداشتن، لب پر شدن یا ایجاد حفره ها ، ممکن است نیاز به درمان های ترمیمی دندانپزشکی از جمله پر کردن دندان یا تاج باشد. اگر کودک شما با مواد پر کننده نقره ای  حساسیت دارد میتوانید از روش هایی مانند کامپوزیت دندان برای ترمیم دندانش استفاده کنید. (برای بزرگسالان معمولا جهت درمان حساسیت دندان از روکش های دندانپزشکی مانند ونیر کامپوزیت، لمینت دندان و سایر ونیرها استفاده میشود)

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 147 تاريخ : دوشنبه 20 تير 1401 ساعت: 23:32

بیماری لثه نوعی عفونت و التهاب بافت‌های اطراف دندان بوده که در اثر عدم رعایت بهداشت و تجمع پلاک‌های میکروبی بر روی دندان‌ها و لثه‌ها ایجاد می‌شود. احتمال ابتلا به بیماری لثه در هر سنی وجود دارد، اما ابتلا به این بیماری در بین افراد بزرگسال بیشتر است. بیماری‌های زیادی وجود دارد که مربوط به لثه است و اگر این بیماری در مراحل اولیه آن تشخیص داده شود، آن را می‌توان با مراجعه به دندان پزشک درمان کرد. همچنین داشتن اطلاعات کافی از انواع بیماری‌های لثه و راه‌های درمان آنها می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات مربوط به دهان و دندان پیشگیری کند. در این مطلب به چند مورد از مهم‌ترین بیماری‌های لثه اشاره کرده‌ایم:

پریودنتال

به دلیل عفونت لثه و استخوان‌های اطراف دندان التهاباتی به وجود می‌آید که به این دسته از بیماری‌های لثه، پریودنتال گفته می‌شود. با خونریزی و متورم شدن لثه که از علائم اولیه این بیماری هستند با مراجعه به موقع به دندانپزشکی از گسترش بیماری و از بین رفتن دندان و لثه خود جلوگیری کنید.

سیاه شدن لثه

لثه بافتی محکم و با استحکام است که در اطراف دندان قرار داشته و نگهداری دندان‌ها در جای خود وظیفه این بافت است. رنگ لثه در افراد مختلف با توجه به نژاد و گوناگونی رنگدانه‌های پوست آنها متفاوت است. گاهی به دلایل مختلف از جمله سیگار کشیدن، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین مصرف برخی داروها باعث سیاه شدن لثه و یا تغییرات دیگری روی لثه می‌شود. گاهی در اثر بیماری‌های لثه رنگی این بافت از قرمز یا صورتی به رنگ سیاه و تیره تبدیل می‌شود

سفید شدن لثه

رنگ طبیعی لثه در صورتی که از سلامت کامل برخوردار باشید به رنگ صورتی و کاملا پایدار است. اما گاهی در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان این رنگ صورتی تغییر یافته و به رنگ سفید و یا متورم می‌شود. بنابراین با مشاهده هر گونه تغییر رنگ و یا التهاب و زخم در لثه خود سریعا به دندانپزشک مراجعه کرده و روند درمان را آغاز کنید.

عقب رفتگی لثه

در بعضی موارد لثه ممکن است به تدریج عقب رفته و از بین بروند و این باعث قرار گرفتن ریشه دندان در معرض نور شود. قرار گرفتن ریشه دندان در معرض نور یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی و عفونت دندان است. پوسیدگی و عفونت هم از جمله عوامل از بین برنده دندان‌ها هستند. پس بهتر است هرچه سریع تر به درمان عفونت دندان بپردازیم. البته ناگفته نماند که عقب رفتگی لثه با افزایش سن رابطه مستقیم دارد.

اطلاعات بیشتر در مجله سلامتی بیمارستان

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 739 تاريخ : دوشنبه 20 تير 1401 ساعت: 23:31

برای شروع روند منظم شدن دندان ها ابتدا نیاز به پیدا کردن یک ارتودنتیست خوب دارید. پس از یافتن این متخصص ارتودنسی می توانید طی مراحل زیر دندان های خود را به خوبی مرتب کرده و بعد از آن صاحب لبخند بهتر، درخشان تر و از همه مهمتر سالم تر شوید.

معاینه و ویزیت اولیه

شما به مطب ارتودنتیست خودتان مراجعه می کنید و احتمالا به صورت کاملا رایگان تحت ویزیت قرار میگیرید. در این جلسه دندان ها و فک های شما به صورت چشمی مشاهده می شود. در این مرحله یک تشخیص و طرح درمان احتمالی و اولیه توسط دندانپزشک تهیه می شود.

گرفتن گرافی، اسکن و قالب از دندان ها

دندانپزشک یک سپس معاینه فیزیکی را انجام داده و برای اطمینان از تشخیص هایش، با کمک اشعه ایکس گرافی هایی از دهان و دندان و فک شما تهیه می کند. با تفسیر دقیق گرافی ها وضعیت دندان ها و فک شما مشخص می شوند و طرح درمان نهایی مشخص خواهد شد.

بسته به اینکه می خواهید با چه روشی درمان شوید، ممکن است از دندان های شما قالب گرفته شود یا با دستگاه های اسکنر 3 بعدی از دندان هایتان تصاویری تهیه می شود. در نهایت با کمک گرافی ها، اسکن های 3 بعدی و قالب دستگاه های شما ساخته می شوند. دستگاه ها ممکن است در مطب داندانپزشک یا در لابراتوار ساخته شوند.

شروع درمان

این مرحله یکی از مهمترین مراحل ارتودنسی دندان خواهد بود. اگر روش درمان شما باشد، متخصص براکت ها و سیم و سایر اجزای دیگر را شخصا به دندان هایتان متصل می کند. اگر درمان شما ارتودنسی متحرک باشد، خودتان نیز می توانید دستگاه های را وصل کرده و بردارید. طی روزهای اول درمان ممکن است تا زمانی که به دستگاه ها عادت کنید کمی ناراحتی و درد بسیار جزئی تجربه کنید.

جلسات و ویزیت های دوره ای

بسته به روش درمان نیاز است که هر چند هفته یکبار برای معاینه، ویزیت و یا تنظمیات مربوط به دستگاه ها به مطب متخصص ارتودنسی خودتان مراجعه کنید. معمولا هر 4 تا 8 هفته نیاز به این جلسات وجود خواهد داشت.

اتمام درمان ارتودنسی دندان

پس از اتمام مدت زمان ارتودنسی و اتمام آخرین جلسه ویزیت دستگاه های ارتودنسی برداشته می شود و شما به لبخند ایده آل و جذابی که برای یک مدت طولانی منتظرش بودید را به دست خواهید آورد. اکنون دیگر لازم نیست سیم کشی دندان یا پلاک های ارتودنسی را تحمل کنید و آزادانه از زندگی بدون محدودیت لذت میبرید.

استفاده از نگهدارنده های ارتودنسی

هرچند که دندان های شما تا این مرحله صاف و منظم شده اند، اما به دلیل اینکه امکان جابجا شدنشان به مرور زمان وجود دارد، لازم است که از نگهدارنده های ارتودنسی دندان استفاده کنید. نگهدارنده ها دندان های منظم شده شما را در وضعیت صاف و مرتب خود نگاه می دارند و مانع از کج شدن دوباره آن ها می شوند. ممکن است نیاز باشد تا برای چند ماه، چند سال یا تمام عمر نگهدارنده ها را استفاده کنید.

اخبار پزشکی...
ما را در سایت اخبار پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نت ویر shafakade بازدید : 123 تاريخ : يکشنبه 29 خرداد 1401 ساعت: 19:19